Heerlijk rustig wonen en met de auto en de metro zo in de stad. Ideaal!

Wonen in groen Poortugaal

Over de omgeving

Een kavel in een landelijke, groene omgeving vlakbij de stad. De polder Albrandswaard is een veel gekoesterd stukje agrarisch groen tussen Rhoon en Poortugaal; wonen in deze polder in Poortugaal is wonen in de mooiste polder in de wijde omtrek.

Het agrarische karakter van deze polder, met weidse uitzichten, dijken en watergangen is altijd goed bewaard gebleven en dit gaat in de toekomst ook niet veranderen. De open ruimte en het daarmee gepaard gaande weidse uitzicht is de meest gewaardeerde kwaliteit van de polder.

Albrandswaard is nog een van de weinige gemeenten middenin stedelijk gebied waar nog te genieten valt van prachtige, groene vergezichten. Je woont hier dichtbij de voorzieningen van de stad, maar evengoed midden in de natuur.  Juist door de omliggende polders blijven de dorpen ook echt dorpen.

Poortugaal ligt in de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard, centraal tussen de Oude Maas en de A15. De steden als Rotterdam, Delft en Den Haag zijn snel bereikbaar. Poortugaal heeft een eigen metrostation, waardoor je zo in het centrum van Rotterdam bent.

De gemeente Albrandswaard biedt vrije kavels te koop aan in dit natuurrijke gebied, met historische polders, grienden en monumentale boerderijen. Langs de Oude Maas voeren prachtige routes.

Wonen in de polder

Wonen in de Polder Albrandswaard betekent wonen in de mooiste polder in de wijde omtrek. Het agrarische karakter van deze polder is altijd goed bewaard gebleven en zal ook in de toekomst niet veranderen. De polder wordt ook wel eens de voortuin van Poortugaal genoemd en doet zijn naam eer aan. Of het nu de weidse uitzichten, de dijken of de watergangen zijn, de kwaliteit van het landschap is overal terug te vinden. Hier in de polder vindt u nog vers fruit dat groeit langs de weg. Hier kunt u nog genieten van de bloesem in het voorjaar en kan dier en natuur zijn eigen weg gaan. En tóch bent u altijd vlakbij de stad!

Bereikbaarheid

Poortugaal ligt in de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard. U vindt het tussen de Oude Maas en de A15. Ideaal, want hierdoor zijn de grote steden als Rotterdam, Delft en Den Haag snel bereikbaar. Daarbij heeft Poortugaal een eigen metrostation, waardoor u zo in het centrum van Rotterdam bent.

Genoeg te doen, veel te zien

In Poortugaal en omgeving is er voldoende plek om lekker te ontspannen. De natuur is altijd dichtbij. Van historische polders, grienden en oude bomen tot monumentale boerderijen en het kasteel van Rhoon. Er is genoeg te zien en te doen. Ga lekker wandelen in het Valckensteynse bos of verken de omgeving op de fiets. Langs de Oude Maas voeren prachtige routes.